Specac

Sampling accessoires voor spectroscopie

Anadis levert een breed scala van op maat gemaakte, hoog kwalitatieve, sampling methoden voor spectroscopie van het merk Specac een van de toonaangevende bedrijven op dit gebied. Gebruik van deze accessoires verhoogt de prestaties van spectrometers significant. 

Mogelijkheden zijn enorm toegenomen vergeleken met de begindagen van sampling methoden, voornamelijk op basis van transmissie met KBr- en NaCl-pellets. De vier meestgebruikte sampling methoden voor UV/Vis, NIR en FT-IR zijn: 

  • transmissie
  • specular reflection (specular, grazing angle)
  • diffuse reflection (with integrating sphere or polarized)
  • attenuated total reflectance (with different crystals)

Met een gascel zijn gassen te meten in transmissie. Ook dunne polymeerfilms leveren uitstekende kwantitatieve en kwalitatieve resultaten in deze modus. 

 

Speculaire reflectie is toepasbaar voor het meten van films (dun of dik) en de relatieve reflectiviteit van spiegels. 

 

Diffuse reflectie is te gebruiken voor het meten van voeding, diervoeder, poeders en polymeren. 

 

ATR is een breed toepasbare methode voor analyseren poeders, vloeistoffen en vaste stoffen. Doordat bij deze methode verschillende condities van het monster zijn te meten, is het mogelijk veranderingen in product in de tijd te volgen. De ATR-methode vereist geen monstervoorbereiding. 

 

Veel van de geleverde sampling methoden zijn leverbaar met druk- en temperatuurcontrole. 

 

Veel gebruikte methoden zijn: Golden Gate, Quest, Pearl, Film-Maker, Cyclone and Tornado gas cells, Atlas Hydraulic Press en InfraRed Polarizers.

 

 

Download: Product Catalog